Universiteitsdag

De Universiteitsdag is een dag vol boeiende lezingen, debatten en rondleidingen. De Universiteitsdag vond plaats op zaterdag 15 juni.

Topwetenschappers presenteerden de nieuwste inzichten en baanbrekend onderzoek. In lezingen, debatten en rondleidingen gingen zij in op thema’s die Nederland bezighouden.

Foto's

Julia Noordegraaf, hoogleraar Digitaal erfgoed, liet zien hoe het interdisciplinaire project ‘Amsterdam Time Machine’ een schat aan data samenvoegt tot een virtuele tijdmachine om de geschiedenis van de stad te verkennen.

Verder waren er lezingen en debatten onder meer over kunstmatige intelligentie, de bereiding van eigen medicijnen door de apotheek van het Amsterdam UMC en de legalisering van xtc. Abdelkader Benali, Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, presenteerde de uitreiking van de UvA-scriptieprijzen.

Op verzoek van een aantal bezoekers is de handout ‘AI voor iedereen’ via onderstaande link te downloaden.

Programma leerlingen voortgezet onderwijs

Nieuw dit jaar was het een programma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs met een masterclass kunstmatige intelligentie en een oefenrechtbank.

Programma leerlingen basisonderwijs 

Om kinderen vast te laten kennismaken met de wetenschap waren ook zij van harte welkom. Voor basisschoolleerlingen was er een programma met onder meer een spreekuur voor knuffels, een yogales en workshops over het bewaren van zeldzame schatten, infraroodstraling en het maken van een solargraph. Daarnaast waren er diverse doorlopende activiteiten. 

Amsterdam, een reis in het verleden

Gedurende de dag was er een doorlopende vertoning van de korte compilatiefilm Amsterdam, een reis in het verleden. De film, gemaakt door EYE, laat de stad zien in de eerste helft van de twintigste eeuw. Hieronder een stukje uit de film.

Video wordt geladen..
Amsterdam, een reis in het verleden

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

27 juni 2019