Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Universiteitsdag zaterdag 4 april 2020 afgelast

Tot onze grote spijt heeft de UvA, gezien de richtlijnen rondom het coronavirus, moeten besluiten om de Universiteitsdag van zaterdag 4 april niet door te laten gaan. Iedereen die zich voor de Universiteitsdag heeft aangemeld, ontvangt via e-mail nader bericht.

(Foto's Monique Kooijmans)

Programma volwassenen

Anita Elberse, hoogleraar aan de Harvard Business School, is in de Verenigde Staten een fenomeen onder beroemdheden. In haar openingslezing gaat ze in op de competitieve entertainmentindustrie. Verder zijn er lezingen over onder andere de veelbesproken fusie van AMC en VUmc tot Amsterdam UMC, de psyche en de stad en advocaten als helden van de rechtsstaat. 

Bekijk het programma

Programma leerlingen voortgezet onderwijs

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs is er een programma met onder meer een interactieve voorstelling over Shakespeare en een Moot Court, een oefenrechtbank.

Bekijk het programma

Programma leerlingen basisonderwijs 

Om kinderen alvast te laten kennismaken met de wetenschap zijn ook zij van harte welkom. Voor basisschoolleerlingen zijn er verschillende interactieve workshops, met onder andere robots, drones en wetenschappeljike proefjes.

Bekijk het programma

Foto's Universiteitsdag 2019

Bekijk de foto's van Monique Kooijmans

Bekijk de foto's van Marc Kruse