Universiteitsdag

De Universiteitsdag is een dag vol boeiende lezingen, debatten en rondleidingen. De Universiteitsdag vindt plaats op zaterdag 15 juni.

Topwetenschappers presenteren de nieuwste inzichten en baanbrekend onderzoek. In lezingen, debatten en rondleidingen gaan zij in op thema’s die Nederland bezig houden.

Julia Noordegraaf, hoogleraar Digitaal erfgoed, verzorgt de openingslezing. Zij laat zien hoe het interdisciplinaire project ‘Amsterdam Time Machine’ een schat aan data samenvoegt tot een virtuele tijdmachine om de geschiedenis van de stad te verkennen. Verder zijn er lezingen en debatten onder meer over kunstmatige intelligentie, de bereiding van eigen medicijnen door de apotheek van het Amsterdam UMC en de legalisering van xtc. Abdelkader Benali, Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, presenteert de uitreiking van de UvA-scriptieprijzen.

In de pauze en tijdens de borrel is er volop gelegenheid bekenden te ontmoeten en je netwerk uit te breiden.

Programma leerlingen voortgezet onderwijs

Nieuw dit jaar is een programma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs met een masterclass kunstmatige intelligentie en een oefenrechtbank.

Programma leerlingen basisonderwijs 

Om kinderen vast te laten kennismaken met de wetenschap zijn ook zij van harte welkom. Voor basisschoolleerlingen is er een programma met onder meer een spreekuur voor knuffels, een yogales en workshops over het bewaren van zeldzame schatten, infraroodstraling en het maken van een solargraph. Daarnaast zijn er diverse doorlopende activiteiten. 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

17 mei 2019