Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

UvA-scriptieprijs

UvA-scriptieprijs

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs is een extra bekroning op het universitaire diploma.

UvA-scriptieprijs 2021 

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs, die een extra bekroning is op het universitaire diploma, wordt uitgereikt op de laatste dag van het Universiteifsfestival, zaterdag 5 juni. 

De jury beoordeelt de inzendingen op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit. ‘Het beoordelen van de inzendingen is elk jaar veel werk maar zeker geen straf’, zegt juryvoorzitter Fred Weerman. ‘Het is een genoegen om kennis te nemen van interessante, originele, goed onderzochte en mooi verwoorde bevindingen van studenten over de meest uiteenlopende onderwerpen. De breedte van de wetenschapsgebieden van de UvA komt ook tot uiting in de scripties. Daarom lijkt het soms misschien of we appels met peren vergelijken, maar de jury kan daar goed mee overweg en is doorgaans zeer eensgezind.’

Masterstudenten die zijn afgestudeerd na 1 februari 2020 of nog gaan afstuderen voor 1 februari 2021 én een 8,5 of hoger hebben gehaald voor hun scriptie kunnen deelnemen aan de UvA-scriptieprijs 2021. De inzendtermijn voor de UvA-scriptieprijs 2021 is gesloten.

Sindy Löwe

De UvA-scriptieprijs 2020 is voor Sindy Löwe (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica) voor haar scriptie Greedy InfoMax for Self-Supervised Representation Learning. 

De winnaar van de UvA-scriptieprijs 2021 wordt bekendgemaakt tijdens de Universiteitsdag. De datum van de Universiteitsdag wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. De winnaar ontvangt 3.000 euro, de overige facultaire winnaars ontvangen ieder 1.000 euro.

Meer informatie over de UvA-scriptieprijs, het reglement en het aanmeldformulier