Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

UvA-scriptieprijs

UvA-scriptieprijs

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs is een extra bekroning op het universitaire diploma.

UvA-scriptieprijs 2021 

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs, die een extra bekroning is op het universitaire diploma, wordt uitgereikt op de laatste dag van het UvA Open, zaterdag 5 juni. 

De jury beoordeelt de inzendingen op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit. ‘Het beoordelen van de inzendingen is elk jaar veel werk maar zeker geen straf’, zegt juryvoorzitter Fred Weerman. ‘Het is een genoegen om kennis te nemen van interessante, originele, goed onderzochte en mooi verwoorde bevindingen van studenten over de meest uiteenlopende onderwerpen. De breedte van de wetenschapsgebieden van de UvA komt ook tot uiting in de scripties. Daarom lijkt het soms misschien of we appels met peren vergelijken, maar de jury kan daar goed mee overweg en is doorgaans zeer eensgezind.’

Masterstudenten die zijn afgestudeerd na 1 februari 2020 of nog gaan afstuderen voor 1 februari 2021 én een 8,5 of hoger hebben gehaald voor hun scriptie kunnen deelnemen aan de UvA-scriptieprijs 2021. De inzendtermijn voor de UvA-scriptieprijs 2021 is gesloten.

Lotte Mertens

De UvA-scriptieprijs 2021 is voor Lotte Mertens (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica) voor haar scriptie Spontaneous Unitary Violations and Effective Non-linearity in Relation to Quantum State Reduction.

De winnaar van de UvA-scriptieprijs 2021 is bekendgemaakt tijdens het online festival UvA Open. De winnaar ontvangt 3.000 euro, de overige facultaire winnaars ontvangen ieder 1.000 euro.

Meer informatie over de UvA-scriptieprijs, het reglement en het aanmeldformulier