Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

UvA-scriptieprijs

UvA-scriptieprijs

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs is een extra bekroning op het universitaire diploma. De prijs werd op maandag 5 oktober 2020 uitgereikt tijdens een online ceremonie. Binnenkort kunnen afgestudeerden die tussen 1 februari 2020 en 1 februari 2021 een 8,5 of hoger voor hun masterscriptie hebben behaald zich aanmelden voor deelname aan de UvA-scriptieprijs 2021.

Winnaar UvA-scriptieprijs 2020

De jury was diep onder de indruk van het hoge academisch niveau van de winnende scriptie van dit jaar, die resulteert in een baanbrekend en vernieuwend idee.

De UvA-scriptieprijs 2020 is voor Sindy Löwe (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica) voor haar scriptie Greedy InfoMax for Self-Supervised Representation Learning. Zij ontvangt € 3.000.

Faculteitswinnaars 

De facultaire winnaars ontvangen ieder € 1.000. 

Economics and Business
Benjamin Hattemer
Climate Change and the European Economy: Evidence of the Effect of Temperature Shocks on European Output 

Faculteit der Geesteswetenschappen
Amira Francesca Freeman
Winning Battles versus Winning the War: a Multi-Level Analysis of Rescuing during the Rwandan Genocide

Faculteit der Geneeskunde 
Thomas Engelsma
Identifying key factors of decision-making for older adults with cognitive impairment and their family caregivers regarding transitions in care to inform the development of a discrete choice experiment 

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappe
Dieuwke Zwier
Fatherhood and men’s working hours: the household and organization context

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Philipp Günther
Groupthink Bias in International Adjudication

Faculteit der Tandheelkunde
Eva Kuijpers
Associations between the oral microbiome and blood pressure in obese elderly diabetes type 2 patients

Selectieprocedure

In totaal waren er 120 inzendingen voor de UvA-scriptieprijs 2020. Alle inzenders behaalden een 8,5 of hoger voor hun scriptie en de scriptiebegeleiders achtten hun scriptie een prijs waard. Na de sluitingsdatum voor inzendingen zijn uit de inzendingen zeven scripties geselecteerd voor een nominatie: een scriptie per faculteit. De zeven genomineerden werden vervolgens ingelicht. Uit de nominaties selecteerden de juryleden in een slotzitting ten slotte de winnaar. De andere zes genomineerden zijn de winnaars van de facultaire prijzen.

Samenstelling jury UvA-scriptieprijs 2020

De jury bestaat uit de decanen of hun vervangers van de zeven faculteiten van de Universiteit van Amsterdam: prof. dr. Etienne Verheijck (plaatsvervanger decaan ACTA), prof. dr. Saskia Peerdeman (plaatsvervanger decaan FdG), prof. mr. André Nollkaemper (FdR), prof. dr. Han van Dissel (FEB), prof. dr. Fred Weerman (juryvoorzitter, FGw), prof. dr. Agneta Fischer (FMG) prof. dr. Peter van Tienderen (FNWI).