Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Amsterdam Excellence Scholarships

Beurzenprogramma voor internationaal toptalent

Elk jaar ontvangen vijftien uitzonderlijk getalenteerde studenten van buiten de EU een Amsterdam Excellence Scholarship. Deze beurs van 25.000 euro dekt de de kosten van collegegeld en levensonderhoud.

De UvA is de enige universiteit in Nederland die internationale toptalenten een volledig kostendekkende beurs aanbiedt voor een masteropleiding. Dat is goed voor de talenten zelf, maar draagt daarnaast ook bij aan een ambitieuze en internationale studiecultuur en de profilering van de Universiteit van Amsterdam als intellectueel knooppunt in een internationale kennissamenleving.

Financiële armslag is belangrijk, maar daar blijft het niet bij. De vijftien bursalen nemen samen met vijftien Nederlandse talenten deel aan een extra programma dat hen aanmoedigt om het beste uit zichzelf te halen, zich in te zetten voor maatschappelijke organisaties en kennis te maken met bedrijven in Amsterdam.

Bekijk de film

In 2015 is de Amsterdam Excellence Scholarships een van de doelen van het Jaarfonds van het Amsterdams Universiteitsfonds. Het universiteitsfonds maakte er een korte film over.

Video wordt geladen..

Steun van donateurs

Doneren aan een Amsterdam Excellence Scholarship kan vanaf 250 euro. Zo maken honderd donateurs samen één Amsterdam Excellence Scholarship mogelijk. Geven kan individueel en samen met anderen, bijvoorbeeld bij een reünie of een jubileum.

Partners in het bedrijfsleven

Ook ondernemers en bedrijven dragen bij aan de Amsterdam Excellence Scholarships of bieden een activiteit aan in het kader van de Amsterdam Excellence Track, een internationaal talentprogramma dat studenten aanmoedigt ook buiten het curriculum het beste uit zich zelf te halen.

Honarary Member:

  • Koninklijke Industrieele Groote Club

Member:

  • PROFI-SEC Security

Meer weten over bijdragen aan de Amsterdam Excellence Scholarships?

Neem vrijblijvend contact op met  Jochem Miggelbrink van Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds.