Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Geven aan wetenschap

De Universiteit van Amsterdam heeft een sterke reputatie en een rijke historie. Bijzondere voorzieningen voor de wetenschap en voor studenten zijn van oudsher mogelijk gemaakt door alumni die de universiteit een warm hart toedragen.

Ook nu hecht de UvA veel waarde aan de betrokkenheid van alumni bij bijzondere projecten op het gebied van onderwijs, onderzoek en cultureel erfgoed. Want de overheidsfinanciering is substantieel, maar niet toereikend om alle projecten die de moeite waard zijn te kunnen realiseren. De betrokkenheid én financiële steun van alumni blijven van groot belang.

Amsterdams Universiteitsfonds

Het Amsterdams Universiteitsfonds is een onafhankelijke stichting die zich richt op projecten op het gebied van studie- en reisbeurzen, studentenvoorzieningen, onderzoek en academisch-cultureel erfgoed. Jaarlijks keert het fonds ruim twee miljoen euro uit aan toekenningen. Donateurs van het Amsterdams Universiteitsfonds kunnen kiezen welk project hen aanspreekt of een persoonlijk doel benoemen.

Meer informatie over het universiteitsfonds  

Amsterdam Excellence Scholarships

Elk jaar ontvangen vijftien uitzonderlijk getalenteerde studenten van buiten de EU een Amsterdam Excellence Scholarship van 25.000 euro voor de kosten van collegegeld en levensonderhoud. De UvA biedt als enige Nederlandse universiteit internationale toptalenten een volledig kostendekkende beurs aan. Als alumnus kunt ook u bijdragen aan een beurs.

Meer informatie over Amsterdam Excellence Scholarships 

Goed besteed

Donaties komen ten goede aan de beoogde projecten. Het Amsterdams Universiteitsfonds is een door toezichthouder CBF Erkend Goed Doel, wat betekent dat het fonds voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Doneren kan ook fiscaal aantrekkelijk zijn: zowel de UvA als het Amsterdams Universiteitsfonds beschikken over de ANBI-status.   

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Jochem Miggelbrink van Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds.