Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Alumniservices

Blijf betrokken, doe mee en draag bij

De UvA blijft ook na je afstuderen graag met je in contact. Alumni en de universiteit kunnen namelijk veel aan elkaar hebben. Je maakt deel uit van een fantastisch netwerk met veelsoortige kennis en ervaring, waarmee je je voordeel kunt doen en waaraan je zelf kunt bijdragen.

Wat is een alumnus?

De Latijnse term alumnus (meervoud: alumni) wordt wereldwijd gebruikt voor een afgestudeerde van een instelling voor hoger onderwijs. Onderstaand filmpje laat in nog geen twee minuten zien wat het alumnusschap inhoudt en kan bieden.

Iedereen die een erkend diploma of erkende graad heeft behaald (met uitzondering van de propedeuse), is alumnus. Voor de ruim 200.000 alumni die bij de universiteit bekend zijn, organiseert het Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds van de UvA uiteenlopende activiteiten en voorzieningen. Beschikken we over je juiste contactgegevens, dan houden we je regelmatig op de hoogte, via alumnimagazine SPUI, digitale nieuwsbrieven en uitnodigingen.

Waarom betrokken blijven?

Alumni van de UvA hebben twee dingen gemeen: zij kozen voor een academische studie en voor de UvA als universiteit om deze studie aan te volgen. Deze overeenkomsten zijn de moeite waard om te koesteren, net als de vriendschappen die in de studietijd ontstaan. Via het netwerk blijf je op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten voor alumni en allerlei vormen van (postacademisch) onderwijs. Ook kun je in contact blijven met voormalig medestudenten en docenten.

Hoe meedoen?

Als alumnus kun je meedoen aan de activiteiten die het Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds organiseert, zoals de jaarlijkse Universiteitsdag. Sluit je je aan bij de Amsterdamse Universiteits-Vereniging, dan kun je deelnemen aan nog meer activiteiten en je voordeel doen met de AUV-pas. Je blijft op de hoogte via deze website, SPUI magazine en sociale media – waar je ook zelf informatie kunt delen.

Wat bijdragen?

Bijdragen kan op vele manieren. Je kunt feedback geven op je opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt via de Nationale Alumni Enquete (NAE). Je kunt je expertise delen met een gastcollege of een bijdrage aan de Universiteitsdag of een andere academische gelegenheid. Misschien heb je een student een stageplaats te bieden, of een mede-alumnus een (tip voor een) tijdelijke opdracht of baan. Ook in financiële zin kun je bijdragen. Via het Amsterdams Universiteitsfonds kun je doneren voor doelen als studentenreisbeurzen en academisch erfgoed. Zo kun je iets doorgeven aan de huidige generatie studenten en onderzoekers.

Pas afgestudeerd?

Ben je onlangs afgestudeerd en wil je weten wat de UvA jou te bieden heeft? Kijk dan voor een kort overzicht op de felicitatiepagina.

Hoe in contact blijven?

De afdeling Relatiebeheer van Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds houdt de gegevens van ruim 200.000 alumni nauwgezet bij. Geen SPUI ontvangen? Een verhuizing doorgeven? Je e-mailadres wijzigen? Pas dan je gegevens aan via de pagina 'gegevens aanpassen'.