122 extra kamers voor Nederlandse UvA-studenten

13 juli 2018

Gesprekken met leegstandsbeheerder Alvast hebben ertoe geleid dat de UvA opnieuw 122 studenten per direct blij kan maken met een kamer. Het betreft per student een ongemeubileerde kamer met gemeenschappelijke doucheruimte en keuken in een van de Bijlmertorens die tegen een kostendekkende huur aan Nederlandse studenten wordt verhuurd.

Tijdelijke huur

De kamers worden voor de duur van één semester verhuurd. Hierna worden de torens gesloopt. Vorige maand maakte UvA al bekend in twee andere torens gemeubileerde kamers voor internationale studenten te verhuren. Het vinden van betaalbare huisvesting is heel lastig voor studenten en de UvA probeert met dit aanbod hier iets aan te doen. Zoals het er nu naar uitziet lukt het om de internationale studenten die zich nu hebben ingeschreven bij de UvA aan woonruimte te helpen.

Kamers direct beschikbaar

De kamers komen eind juli beschikbaar voor Nederlandse UvA studenten en worden verhuurd tot 31 januari 2019. De studenten die tijdelijk op basis van een anti-kraakcontract in een van Bijlmertorens woonden en studenten met een inschrijfbewijs van de UvA die per direct een kamer zoeken komen in aanmerking voor deze kamers.

Structureel meer kamers nodig

Met het aanbod van deze 122 extra tijdelijke kamers levert de UvA een bijdrage aan het nijpende tekort aan studentenkamers. Samen met de andere hoger onderwijsinstellingen in de stad deed de UvA eerder dit jaar al een dringend appél op het Amsterdamse stadsbestuur om hiervan werk te maken door jaarlijks structureel 2000 studentenkamers te realiseren. De UvA zal zich blijven inzetten om het aanbod aan studentenkamers structureel en tijdelijk te vergroten.

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling