Antropoloog vertelt over internationale betrekkingen en wereldsamenleving

26 februari 2018

Hoogleraar antropologie Don Kalb vertelt maandag 5 maart tijdens zijn Amsterdamlezing over de toekomst van internationale betrekkingen en de wereldsamenleving. Kalb gaat in op de schijnbare toename in ongelijkheid, het toenemende kapitalisme, de opkomst van nationalisme en de uitputting van natuurlijke bronnen op aarde.

‘De sociale wetenschappen worden steeds vaker gevraagd zich met actuele sociale problemen in nationale staten bezig te houden’ vertelt Kalb. ‘Dat heeft een verkleining van de blik in tijd en ruimte tot gevolg, terwijl de toekomst van de wereldsamenleving er angstaanjagend stressvol uitziet.’

Don Kalb doet momenteel onderzoek aan de Universiteit van Bergen. Voorheen was hij werkzaam op de Central European University in Boedapest en de Universiteit van Utrecht.

Cultureel studentencentrum CREA

De lezing vindt plaats bij cultureel studentencentrum CREA en duurt van 20.00 tot 21.30 uur. De lezing is gratis te bezoeken, aanmelden kan via de button hieronder.

Over de Amsterdamlezingen

De reeks Amsterdamlezingen is voortgekomen uit de Wibautleerstoel. Deze bijzondere leerstoel is door de gemeente Amsterdam ingesteld voor de studie van de grootstedelijke problematiek, in het bijzonder van Amsterdam.

In 2018 gaan de Amsterdamlezingen over de toekomst. Zes wetenschappers en kunstenaars schetsen een persoonlijk vergezicht. Zo geven onder meer actrice Adelheid Roosen en econoom Coen Teulings een lezing.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam