UvA viert 10 jaar ERC-subsidies

10 augustus 2017

De European Research Council (ERC) bestaat dit jaar tien jaar. Ter gelegenheid hiervan vindt op donderdag 7 september het ERC Celebration Event plaats. Het programma staat in het teken van reflectie op het succes van de ERC en een blik op de toekomst, waaronder de Synergy Call, het nieuwe financieringsprogramma gericht op interdisciplinair onderzoek.

In totaal heeft de ERC in tien jaar tijd bijna 7.000 onderzoekers in Europa gefinancierd. De onderzoekers aan de Nederlandse universiteiten zijn erg succesvol geweest in het verwerven van ERC-grants. Sinds de start hebben in totaal 94 onderzoekers van de UvA en het AMC een ERC-subsidie toegekend gekregen. Daarmee is de UvA de ‘top host organisation’ van Nederland.

Laureaten vertellen

Prof. Helga Nowotny, Founding Member en voormalig President van de ERC, geeft de keynote-lezing. Hierin staat 10 jaar ERC centraal. Daarna spreekt rector magnificus Karen Maex over impact en interdisciplinariteit. In een minisymposium geven vervolgens vier ERC-laureaten een voordracht: dr. Louis Vermeulen (AMC Principal Investigator on Tumor Biology), prof. dr. Sonja Smets (hoogleraar Logica en epistomologie), prof. dr. Ralph Wijers (hoogleraar Hoge-energieastrofysica) en prof. dr. Amade M’charek (hoogleraar Anthropology of Science).

Het evenement wordt georganiseerd door  Innovation Exchange Amsterdam (IXA) UvA-HvA en het  Institute for Advanced Study (IAS) van de UvA, en wordt mede mogelijk gemaakt door ‘385 jaar UvA’ (http://385jaar.uva.nl/).

Praktische informatie

Het evenement vindt plaats op donderdag 7 september, van 14.00 uur tot 18.00 uur (registratie vanaf 13:30) in de Industrieele Groote Club, Dam 27. Amsterdam. De voertaal is Engels. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting