UvA klimt op THE World Reputation Rankings

15 juni 2017

De Universiteit van Amsterdam (UvA) stijgt naar groep 51-60 in de Times Higher Education World Reputation Rankings 2017, een lijst van de 100 universiteiten met de beste reputaties ter wereld. Daarmee is de UvA dit jaar de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit, gedeeld met Technische Universiteit Delft. Vorig jaar stond de UvA nog gerangschikt in groep 61-70.

Times Higher Education (THE) stelt de top-100 van ‘most powerful global university brands’ jaarlijks samen op basis van de oordelen van  meer dan 10.000 ervaren wetenschappers uit 137 landen. De wetenschappers geven op een vragenlijst hun mening over excellentie in onderzoek en onderwijs binnen hun vakgebied en bij de instellingen waarmee ze bekend zijn.

Lijstaanvoerders

De top-3 is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, met Harvard University op 1, Massachusetts Institute of Technology (MIT) op 2 en Stanford University op 3. In totaal staan er vier Nederlandse universiteiten in de ranking: de UvA (plaats 51-60), de TU Delft (51-60), de Universiteit Leiden (81-90), en de Universiteit Utrecht (81-90).

De ranglijst gaat tot en met plaats 100. Vanaf plaats 51 wordt gewerkt met ‘ranggroepen’ in plaats van individuele noteringen, omdat de verschillen in scores na plek 50 te klein zijn.

Spin-off

De reputatie-ranking is een spin-off van de jaarlijkse Times Higher Education World University Ranking, die altijd in het najaar uitkomt. In de editie van 2016/2017 staat de UvA op de wereldwijd 63ste plaats.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting