Implementatie van evidentie in fysiotherapie

Geneeskunde

20jun2017 10.00

Promotie

Het implementeren van wetenschappelijke evidentie in de gezondheidszorg kent wisselend succes. Zo ook in de fysiotherapie. Daarom wil Nicoline Otterman belangrijke aangrijpingspunten identificeren om de implementatie van evidentie binnen de fysiotherapie verder te kunnen verbeteren. Ze doet dit voor fysiotherapie als onderdeel van multidisciplinaire revalidatie van patiënten met diabetes en patiënten die een beroerte hebben gehad.

Mw. N.M. Otterman: Factors Influencing the Use of Evidence in Physical Therapy. A Multilevel Exploration in the Context of Multidisciplinary Rehabilitation for Patients suffering from Diabetes or Stroke.  Promotoren zijn prof. dr. F. Nollet en prof. dr. G. Kwakkel (VU). Copromotoren zijn  dr. P.J. van der Wees (Radboud Universiteit Nijmegen) en dr. S.K. Schiemanck (Universiteit Leiden).

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting