Expositie Mayke en Nico Arts | AAC

Verscholen beelden microscopisch onthuld

08sep2017 22dec2017

Evenement

Van begin september tot eind december exposeren wij de fotografie van Mayke en Nico Arts.

Mayke Arts (1958), zorgmanager, en haar vader Nico Arts (1927), gepensioneerd medicus en alumnus UvA, houden zich al tientallen jaren intensief bezig met fotografie. Op zoek naar een nieuw intrigerend project werd drie jaar geleden de weg ingeslagen van het fotograferen van bijzondere microscopische structuren.

Zo werden in een experimentele fase kroonblaadjes van kleurrijke bloemen zorgvuldig onder druk gedroogd gedurende een beperkt aantal weken. Van deze behandelde plantaardige weefsels werden kleine fragmenten onder de microscoop bekeken met doorvallend wit licht bij een vergroting van 80 maal. Er werden beelden verkregen die geen kenbaar deel van de werkelijkheid uitbeeldden, maar door het droogproces onvoorspelbare beelden te zien gaven qua textuur en kleur.

Op zoek naar bijzondere composities werd het preparaat microscopisch doorlopen en waar fascinerende, abstracte en magisch ogende beelden zich voordeden, werden deze met een op de microscoop gemonteerde digitale camera vastgelegd.

In deze expositie is een keuze gemaakt uit afbeeldingen divers van compositie, kleur en textuur die het verbeeldingsvermogen van de toeschouwer op de proef stellen. 

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

AAC

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club