Frank Nack is UvA's Docent van het Jaar

31 mei 2018

Frank Nack is tijdens de Onderwijsdag van donderdag 31 mei uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2018. Frank Nack is opleidingsdirecteur van de masteropleiding Information Studies aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Tijdens de Onderwijsdag werden alle vijf de faculteitswinnaars nogmaals in het zonnetje gezet, waarna vertegenwoordigers van de Centrale Studentenraad en de ASVA Studentenunie bekend maakten dat Frank Nack de UvA-brede Docent van het Jaar is.

Frank Nack krijgt als winnaar een carte blanche om naar eigen inzicht een cursus bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies te ontwerpen. Bovendien ontving hij een gouden speld. De andere vier faculteitswinnaars ontvingen allen een zilveren speld, en natuurlijk evenals de winnaar bloemen en een goede fles wijn.

Gewogen gemiddelde

Voor de verkiezing is een wegingsmechanisme ontwikkeld dat rekening houdt met factoren als het aantal studenten en docenten binnen de verschillende opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam. Na weging kwam Frank Nack als UvA-brede winnaar van de verkiezing uit de bus.

Dit jaar konden UvA-studenten tussen maandag 12 en zondag 18 februari online een stem uitbrengen. Ook stonden er twee dagen stemhokjes op de Roeterseilandcampus en het Science Park. Eind maart maakte de jury de faculteitswinaars bekend.

Over de verkiezing

Goede docenten staan aan de basis van goed onderwijs. UvA-studenten plukken iedere dag de vruchten van enthousiaste, behulpzame en inspirerende docenten. De UvA organiseert daarom in samenwerking met de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie eens per jaar de Docent van het Jaar verkiezing. Gedurende het nieuwe academische jaar is de verkozen Docent van het Jaar de ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Vorige winnaars

Vorige winnaars waren Antoinette Muntjewerff, Bas de Bruin, Joris Marée, Mieke Mulder, Jan van Maarseveen, Gerben Moerman, Sander Bais, Peter Starreveld, Mathieu de Bakker en Maria Bonaria Urban.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam