Prijsuitreiking voor drie beste ideeën ‘Toegankelijkheid UvA’

3 april 2018

22 maart jl. werden de drie beste ideeën om de UvA toegankelijker te maken voor studenten met diverse achtergronden tijdens een feestelijke bijeenkomst beloond. De ideeën werden ingezonden nadat collegevoorzitter Geert ten Dam tijdens de opening van het academisch jaar daartoe opriep. De winnaars ontvingen een persoonlijke prijs van 750 euro en een budget van 5000 euro per idee om de uitvoering, met behulp van UvA-medewerkers, ook daadwerkelijk te realiseren.

De winnende ideeën waren afkomstig van Tugba Öztemir en Amsterdam United, Sterre Herstel en Jern Ken Chew. Tijdens een feestelijke samen zijn in de Regentessekamer van het Maagdenhuis werden zij na een welkomstwoord van Geert ten Dam in het zonnetje gezet door Chief Diversity Officer Anne de Graaf.

Prijsuitreiking toegankelijkheid uva

Prijswinnaars met collegevoorzitter Geert ten Dam en Chier Diversity Officer Anne de Graaf

Inzet mentoren, keuzevak en beroep op studieverenigingen

Namens diversiteitsplatform Amsterdam United presenteerde Tugba Öztemir Academic Diversity Lab 2.0.  In dit lab worden mentoren ingezet om scholieren en hbo-studenten van de eerste generatie of met een migratieachtergrond tijdens hun studie te begeleiden. De mentoren helpen de scholieren en studenten om te gaan met werkdruk en brengen hen studievaardigheden bij. Daarnaast is er aandacht voor specifieke thema’s als omgaan met microagressie.

Sterre Herstels  Got Privilege? is een keuzemodule van 12 EC voor studenten uit zowel het wetenschappelijk- als het hoger onderwijs. De studenten krijgen theoretisch onderwijs over de problematiek rond diversiteit en de problematiek van privileges, waarna zij een onderwijsproduct over diversiteit creëren voor middelbare scholieren.

Jern Ken Chew stelt voor om studieverenigingen in te zetten om internationale studenten te helpen bij hun integratie in Amsterdam. Daarnaast ziet hij op dit vlak verbetermogelijkheden voor het gebruik van de bestaande communicatiekanalen van de UvA.

Video wordt geladen..
Prijsuitreiking wedstrijd diversiteit toegankelijkheid

Op de hoogte blijven

Onder begeleiding van UvA-medewerkers zullen de prijswinnaars hun ideeën in de praktijk brengen. Houd uva.nl/diversiteit in de gaten voor updates en meer nieuws over (de uitvoering van) het diversiteitsbeleid van de UvA. Heb je zelf ook een goed idee met betrekking tot diversiteit? Mail dan naar diversity@uva.nl.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam