Seks! (Let op: gewijzigde datum!)

Over seksuele voorlichting voor kinderen, jongeren, ouders en professionals

16mrt2018 13.00 - 14.30

Lezing

Sprekers: Roos Koolhof (psycholoog) & Myrna Kleef (forensisch orthopedagoog)

Lezing

Liefde, seks, relaties en het stellen van grenzen zijn onderwerpen waar jongeren dagelijks mee bezig zijn. Maar hoe vergroot je hun weerbaarheid op seksueel gebied in het digitale tijdperk? Hoe leer je hen veilig experimenteren terwijl je ze waarschuwt voor de risico’s van bijvoorbeeld sexting? Hoe herkennen professionals signalen in het geval van grooming of loverboys? Roos en Myrna houden zich dagelijks met deze vraagstukken bezig en vertellen ons tijdens dit college graag over hun methoden en ervaringen.

Meer over de sprekers

Roos Koolhof en Myrna Cleef zijn werkzaam bij Qpido, het Seksespecifiek Expertisecentrum van Spirit! Qpido geeft seksuele voorlichtingen op scholen aan leerlingen, docenten en ouders: Liefde is… Deze voorlichtingen gaan over seksualiteit in de brede zin (4 lessen van 1,5 uur aan leerlingen in klassen 2 of 3). Ook verzorgen ze voorlichting over Sexting & Grooming aan groep 7/8 en brugklassen. Aan professionals bieden ze training aan m.b.t. seksualiteit en opvoeden, sexting en grooming en loverboyproblematiek, evenals consulten aan iedereen die vragen heeft over seksuele weerbaarheid. Ambulante hulp wordt verzorgd aan jongens en meisjes die te maken hebben (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Preventieve ambulante begeleiding van 1 uur per week en intensieve ambulante begeleiding van 4 uur per week met 24/7 bereikbaarheid.

Zie ook www.qpido.nl voor uitgebreide informatie.

Toegankelijkheid

• Het college is openbaar – belangstellenden van binnen én buiten de Universiteit van Amsterdam zijn van harte welkom.
  • Toegang is gratis en aanmelding voor het college is niet nodig.
  • POW studenten kunnen een colloquiumpunt krijgen bij aanwezigheid. De colloquiumstrippenkaart is verkrijgbaar bij de Onderwijsbalie POW.
  • Toegang is gratis, maar vol is vol! Er is plaats voor maximaal 65 aanwezigen.

Het college wordt gehouden in zaal REC-B3.09

• Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Nieuwe Achtergracht 166 | 1018 WV Amsterdam
    Receptie B: 525 5340 Receptie C: 525 5470