Interviews met alumni

UvA-alumni aan het woord over het leven na de studie.

Resultaten 1 - 20 van 54

 • Winnaars

  Een jaar later: Alice Grasveld, Rutger Bults en Ottilia Kasbergen

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2017 wonnen Alice Grasveld, Rutger Bults en Ottilia Kasbergen. Hoe gaat het nu met de prijswinnaars van 2017?

  Lees verder
 • winnaar AUV-alumnusprijs

  Alice Grasveld

  Medisch antropoloog Alice Grasveld won met haar project, de Healthy Teeth Challenge, de AUV-alumnusprijs 2017.

  Lees verder
 • auvdag prijs

  Een jaar later: Renée Frissen, Luana Carretto en Jacob Schaap

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2016 wonnen Renée Frissen, Luana Carretto en Jacob Schaap. Hoe gaat het nu met de prijswinnaars van 2016?

  Lees verder
 • Renée Frissen

  Renée Frissen

  Alumnus Renée Frissen won op 5 november de AUV-alumnusprijs voor belangrijke maatschappelijke initiatieven. Ze kreeg de prijs voor OpenEmbassy, een online helpdesk voor statushouders.

  Lees verder
 • Jeroen Oerlemans

  Jeroen Oerlemans

  Jeroen Oerlemans liet als fotograaf de wereld zien. ‘Door de universiteit besefte ik dat de wereld aan mijn voeten lag’, zegt hij in 2011 in een interview in alumnimagazine SPUI. Hij kwam zondag 2 oktober 2016 om in Libië.

  Lees verder
 • Winnaars AUV-alumnusprijs 2015

  Een jaar later: Maartje Piersma, Chantal Deken en Joost de Kluijver

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2015 wonnen Maartje Piersma, Chantal Deken en Joost de Kluijver. Hoe gaat het nu met de prijswinnaars van 2015?

  Lees verder
 • Maartje Piersma

  Maartje Piersma

  Maartje Piersma won tijdens de AUV-dag de AUV-alumnusprijs met het project Solar Cinema Saharaui. Met deze mobiele openluchtbioscoop op zonne-energie krijgt de verdreven bevolking van Marokko en Mauritanië (de Saharaui) toegang tot films.

  Lees verder
 • Eva Rennen

  Eva Rennen

  Eva Rennen is winnaar van de Amsterdamse Studenten Ondernemersprijs van het Amsterdam Center for Entrepreneurship van de UvA. Met haar creatieve product onder de naam Melt Icepops wint ze een reis naar Sillicon Valley.

  Lees verder
 • Charlotte van Rappard-Boon

  Van Rappard-Boon

  Charlotte van Rappard-Boon ontving op 8 januari een eredoctoraat van de UvA vanwege haar eminente rol in de ontwikkeling van Nederlands erfgoedbeleid.

  Lees verder
 • Manon Becher

  Manon Becher

  Manon Becher koppelt met Starters4Communities hoogopgeleide starters aan sociaal ondernemende wijkinitiatieven. Met dit inspirerende project wint zij de AUV-alumnusprijs.

  Lees verder
 • Raymond Landgraaf

  Raymond Landgraaf

  Raymond Landgraaf won in 2005 de AUV-prijs voor studenten die tijdens hun opleiding een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. Als huisarts en acupuncturist zoekt hij de synergie tussen moderne westerse en traditionele geneeskunde.

  Lees verder
 • Wytske Versteeg

  Bij Politicologie was Wytske Versteeg al geïnteresseerd in de rol van kennis in de samenleving. In haar boeken wil ze een brug slaan tussen filosofische en praktische vragen. Onlangs won zij de BNG Bank Literatuurprijs 2013.

  Lees verder
 • Jori Spitz

  Jori Spitz

  Jori Spitz studeerde dit jaar af. Zij ging op zoek naar een baan en ontdekte dat solliciteren niet makkelijk is met 675.000 geregistreerde concurrenten. Daarom besloot zij het anders aan te pakken.

  Lees verder
 • Louise Korthals

  Ze heeft het wel degelijk in zich: alumna Sociologie, cabaretière en zangeres Louise Korthals won in september de Neerlands Hoop, een vakprijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

  Lees verder
 • Boaz Leskes

  Boaz Leskes

  Op de Universiteitsdag van 1 juni worden ze weer uitgereikt: de UvA-scriptieprijzen. De winnaars zijn het neusje van de academische zalm. Hoe verging het eerdere winnaars? Boaz Leskes won de prijs in 2005. Waar staat hij nu?

  Lees verder
 • Mei Li Vos

  Mei Li Vos

  Tweede Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) is een van de sprekers op de Universiteitsdag. Belangrijke thema's in haar politieke werk zijn de flexibilisering van de arbeidsmarkt en sociale zekerheid voor flexwerkers.

  Lees verder
 • Hans Goedkoop

  Hans Goedkoop

  Hij volgde zijn eigen weg tijdens de studie Geschiedenis. Nu brengt hij de gouden eeuw tot leven met een succesvolle tv-serie en een boek: schrijver, historicus en tv-presentator.

  Lees verder
 • Spong

  Het idee dat je wel wiet mag verkopen maar niet op voorraad mag houden, is onwerkbaar.

  Lees verder
 • Coen Simon

  Coen Simon

  Een paar deskundigen gaan dan bepalen wat echt is en wat niet. In het licht van zo'n idee van wetenschap worden alle persoonlijke ervaringen tamelijk onzinnig en waardeloos.

  Lees verder
 • Kirsten van den Hul

  Kirsten van den Hul

  Veel mensen denken dat de emancipatie allang voltooid is. Maar er is nog veel te winnen. Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen is economisch afhankelijk van de partner.

  Lees verder