AUV-alumnusprijzen uitgereikt

7 november 2016

Op de AUV-dag van zaterdag 5 november ontvingen drie jonge UvA-alumni de AUV-alumnusprijzen voor een maatschappelijk initiatief uit handen van UvA-voorzitter Geert ten Dam. Renée Frissen won de eerste prijs met de online vraagbaak OpenEmbassy.

De AUV-alumnusprijs is een aanmoediging voor al het jonge talent dat de academische gemeenschap van de Universiteit van Amsterdam rijk is. Renée Frissen won de eerste prijs en een geldbedrag van 3.000 euro met OpenEmbassy, een online helpdesk voor statushouders. De tweede prijs, 2.000 euro, ging naar Luana Carretto die met het initiatief Taste before you waste voedselverspilling tegengaat. De derde prijs, 1.000 euro, werd gewonnen door Jacob Schaap. Via Boxing: a game of life vergroot hij het zelfvertrouwen van jonge en vrouwelijke vluchtelingen in vluchtelingenkampen.

auvdag prijs

De winnaars krijgen de AUV-alumnusprijzen uitgereikt door Geert ten Dam en Juryvoorzitter Maurits Kruithof. Jacob Schaap (derde prijs), Geert ten Dam, Renée Frissen (eerste prijs), Luana Carretto (tweede prijs) en Maurits Kruithof (vlnr)

Alumni en (oud-)medewerkers van de UvA konden een alumnus voordragen die met een aansprekend project een belangrijke maatschappelijke bijdrage levert. Uit het totaal aantal aanmeldingen van 27 kandidaten selecteerde de jury een shortlist van tien genomineerden. Hieruit zijn de drie winnaars gekozen. De combinatie van maatschappelijke relevantie, originaliteit, reikwijdte, bewezen potentie, professionaliteit en de rol van de genomineerden bij het project, maakt deze drie alumni tot terechte winnaars, aldus de jury.