Avond van de Actieve Alumnus 2018

14 februari 2018

Na een succesvolle eerste editie van de Avond van de Actieve Alumnus vond op maandag 12 februari de tweede editie plaats in de Tolhuistuin. Jonge alumni die tijdens hun studententijd actief zijn geweest binnen een studievereniging, de INTREE-commissie of in een Universiteitsraad konden tijdens deze avond herinneringen ophalen aan hun studietijd en nieuwe mensen ontmoeten. 

Vera  Duivenvoorden, Ottilia Kasbergen en Benjamin Knaff, drie jonge alumni die ook na hun studietijd maatschappelijk actief zijn gebleven, vertelden over hun ervaringen. Vera was tijdens haar studietijd onder andere fotograaf voor Babel en Folia. Na haar studie heeft ze stichting Magneet opgericht. Deze stichting zet fotografie en andere (media/artistieke) disciplines in om mensen met diverse culturele en socio-economische achtergronden met elkaar te verbinden.   

Avond van de Actieve Alumnus

(foto Wouter van der Wolk)

Ottilia was onder andere lid van de Duurzaamheid Advies Commissie van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica,  en nam deel aan de Nationale Denktank 2016. Hier ontstond het idee om het project Vluchteling voor de klas op te richten.

Benjamin Knaff was tijdens zijn studie onder andere actief bij de Wetwinkel Amsterdam. Sinds najaar 2017 is hij bestuurslid van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging, de alumnivereniging van de UvA. Mede AUV-bestuurslid Maurits Kruithof leidde het gesprek. Na afloop van het gesprek ging de borrel in gemoedelijke sfeer verder.

Foto’s van de avond zijn genomen door Wouter van der Wolk.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds