Silke van Daalen wint UvA-scriptieprijs 2017

17 juni 2017

Alumnus Biological Sciences Silke van Daalen is de winnaar van de UvA-scriptieprijs 2017. Zij ontving de prijs zaterdag 17 juni tijdens de jaarlijkse Universiteitsdag van de Universiteit van Amsterdam. 

André Nollkaemper, juryvoorzitter van de UvA-scriptieprijs en decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, reikte de prijs en een cheque van 3.000 euro uit aan een vriendin van Silke van Daalen. De winnaar zelf, die vanwege promotieonderzoek in de VS verblijft, vernam het goede nieuws en de felicitaties via een skype-verbinding. In haar masterscriptie verklaart Van Daalen de variatie die er bestaat tussen individuen in lifetime reproductive success en door welke factoren deze variatie kan worden verklaard. ‘De uitwerking van haar onderzoek is echt beyond state of the art’, aldus Nollkaemper. ‘Silke heeft zelf nieuwe methodes ontwikkeld en geïmplementeerd. Zowel de thesis als de artikelen die uit het onderzoek zijn voortgekomen, met Van Daalen als eerste auteur, zijn van een ongekend niveau.’ 

Universiteitsdag

Foto Marc Kruse

De tweede prijs ging naar Sam van Noort, alumnus Social Sciences. Hij onderzocht hoe overheidsinstellingen economische ontwikkeling beïnvloeden. Zijn scriptie is niet alleen origineel maar ook goed, toegankelijk en opvallend helder geschreven, aldus de jury. De derde prijs is gewonnen door Yuval Fertig. Hij schreef, als masterstudent Economics, een scriptie over de ontwikkeling van taal. Zijn prestatie is vooral dat hij buiten het vakgebied van de begeleider zelfstandig met een mooi resultaat is gekomen.

In totaal hebben 71 pas afgestudeerden hun scriptie, die is beoordeeld met ten minste een 8,5, ingeleverd bij de jury. Van alle zeven faculteiten is uiteindelijk een kandidaat genomineerd. Van deze zeven zijn er twee die een 9 kregen, en drie zelfs een 9,5. 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds