AHK, Opleiden voor kunst en cultuur in Amsterdam

14mrt2018 14.30 - 17.30

Evenement

De Kring UvA-senioren organiseert een lezing door Bert Verveld, voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), in de Amsterdamse Academische Club.

De AHK herbergt belangrijke opleidingen voor de kunstensector: Conservatorium van Amsterdam, Academie voor Theater en Dans, Nederlandse Filmacademie, Academie van Bouwkunst, Breitner Academie en Reinwardt Academie. De zeer hoogwaardige opleidingen trekken een aanzienlijk aantal buitenlandse studenten.

De AHK werkt samen met een belangrijk deel van de Amsterdamse kunst- en cultuursector en de hieraan verbonden centra voor kunst zoals de Amsterdamse musea, het Concertgebouw, de Stadschouwburg, De Nationale Opera en Het Nationaal Ballet. Ook met de UvA, met name de Faculteit der Geesteswetenschappen, wordt intensief samengewerkt. Verveld zal ons deelgenoot maken van deze samenwerkingen en daarmee van het belang dat de AHK voor Amsterdam vertegenwoordigt.

Verveld geeft een interessante blik in het functioneren van een hogeschool die bij vele UvA’ers wellicht minder bekend is. Overeenkomsten met de UvA zijn er echter genoeg. Ook de AHK is gehuisvest in gezichtsbepalende panden, onder meer in de Jodenbreestraat op de plek waar de UvA in vroeger jaren het ‘Maupoleum’ in gebruik had. Daarnaast dwingen buitenlandse studenten om te kijken naar het gebruik van de Nederlandse taal.

Programma

14.30 uur  Inloop met koffie en thee
15.00 uur  Lezing
15.45 uur  Borrel
17.00 uur  Einde 

Locatie

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds