Excursie Equinix

15nov2017 13.00 - 17.00

Evenement

De Kring UvA-senioren organiseert een excursie naar het datacentrum van Equinix. Leden ontvangen een uitnodiging.

Equinix verbindt bedrijven over de hele wereld via een wereldwijd platform van high-performance datacenters met de breedste keuze in netwerken. Het datacenter AM3/AM4 huisvest internet exchanges en is in staat om 80% van Europa te bereiken binnen 50 milliseconden. In het datacenter kunnen klanten zich direct verbinden met bedrijven die samen de Europese digitale economie vormen: netwerken, internet exchanges, content- en cloudaanbieders. 

Equinix heeft de meest duurzame datacenters ter wereld. Zo maakt AM3 gebruik van hybride koeltorens met warmte/koudeopslag in de grond in plaats van mechanische koeling. De warmte wordt hergebruikt door de Universiteit van Amsterdam om er faculteitsgebouwen mee te verwarmen. 

Programma

13.00 uur  Inloop
13.30 uur  Welkom door Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux
13.45 uur  Presentatie door Martijn Kooiman, Sales Director Equinix Benelux
14.30 uur  Korte pauze
14.45 uur  Start rondleidingen door Sales Engineers van Equinix
16.30 uur  Borrel
17.30 uur  Einde van de bijeenkomst

Locatie en bereikbaarheid

Equinix is gevestigd op Science Park 610 in Amsterdam. We verzamelen bij de Event Space van het naastgelegen Startup Village, Science Park 608. Daar vindt ook de borrel plaats. 
U bereikt deze plek met stadsbus 40 (vanaf station Amsterdam Amstel en station Amsterdam Muiderpoort). Uitstappen bij halte Terra. U kunt ook lopen vanaf het station Amsterdam Science Park.

 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds