Ontwikkelen van eigenaarschap in organisaties

Masterclassreeks

12apr2019 10.00 - 15.00

Evenement

De Kring Andragologie richt zich met deze serie masterclasses op professionals die de ontwikkeling van eigenaarschap willen stimuleren in een complexe, steeds wijzigende context. Zij leren hierover reflecteren vanuit een andragogische grondhouding, onderzoek te doen en nieuwe werkvormen uit te proberen. Tot en met 5 juli.

Ontwikkelen van eigenaarschap in organisaties

Leidinggevenden en bestuurders verwachten meer dan vroeger initiatief, resultaatverantwoordelijkheid en zelfregie van medewerkers in het organiseren van het eigen werk en zitten met vragen hoe dit te realiseren. Wat houdt de ontwikkeling van eigenaarschap bij medewerkers in en hoe kunnen leidinggevenden, opleiders en begeleiders deze ontwikkeling faciliteren en ondersteunen? Hoe de fricties die onvermijdelijk aanwezig zijn in dergelijke situaties in goede banen te leiden?

De masterclass van zes bijeenkomsten (en één intervisiebijeenkomst) is bedoeld voor bestuurders, verandermanagers, teammanagers, teamcoaches, HR-stafmedewerkers, opleiders, trainers en docenten in een (kleine of grotere) organisatie binnen het sociale domein.

12 april: REC-C2.06 (vrijdag)
8 mei: REC-C2.02 (woensdag)
24 mei: REC-C2.03 (vrijdag)
7 juni: REC-B3.04 (vrijdag)
21 juni: REC-C2.03 (vrijdag)
5 juli: REC-C2.01 (vrijdag)

Docenten

De serie Ontwikkelen van eigenaarschap in organisaties is onder leiding van Rudi Vandamme en Marcel van Eck ​

Rudy Vandamme (1958) is doctor in de sociale psychologie. Hij is zelfstandig onderzoeker, methodiekontwikkelaar en leraar. Op basis van zijn studies psychologie, filosofie, antropologie en NLP formuleert hij methodiek die leidinggevenden en begeleidingskundigen kunnen inzetten bij team-, organisatie- en maatschappijontwikkeling.

Marcel van Eck MSW (1972) heeft jarenlang ervaring als consulent, jeugd- en gezinshulpverlener, projectleider, coördinator, trainer en als coach van cliënten, gezinnen, professionals en teams van professionals. Gedurende zijn loopbaan heeft hij een groot aantal (vak)opleidingen gevolgd op verschillende gebieden zoals de Master of Social Work, Hoger management, alsook op het gebied van filosofie.

Locatie

Universiteit van Amsterdam, Roeterseilandcampus (goed bereikbaar met openbaar vervoer).

Kosten

De cursusprijs is inclusief catering, een broodmaaltijd rond het middaguur en de bijbehorende boeken.

€ 1.400 = standaardprijs

€ 1.150 = prijs voor leden van de Kring Andragologie en AUV-leden

Meer informatie

Voor meer informatie, o.a. over betaling, zie het programma in het downloadbare pdf-bestand. Meer vragen? Neem dan contact op via andragologie@uva.nl.