Woede als werkveld

Summerschool

30aug2017 10.00 - 17.30

Evenement

De Kring Andragologie van de Universiteit van Amsterdam presenteert een driedaagse summerschool over het omgaan met conflicten. Met Nico Koning, Micha de Winter, Hans Achterhuis en Martin Hetebrij.

Werken aan woede. Er is in deze tijd sprake van een woede-ontremming op alle niveaus: politieke woede, woede over veranderingen in organisaties en de kleine woede van mens tot mens. We worden met een escalerende woede en onvrede geconfronteerd als burger, als professional en als privépersoon. Dit programma laat zien dat die processen verwantschap vertonen en dat een beter begrip op het ene niveau je verder kan helpen op een ander niveau.

Deze Summerschool biedt een grondige denk- en vaardigheidsexercitie met een tweeledig doel. Ten eerste het beter toegerust zijn om te kunnen functioneren in een woedende wereld, zowel met betrekking tot de eigen woede als tot die van anderen. Ten tweede het kunnen overdragen van vaardigheden en middelen in een andragogische setting. Om dergelijke doelen op korte termijn dichterbij te brengen, worden de volgende thema’s in het programma behandeld:

• het beter begrijpen van het fenomeen woede;
  • het nagaan welke middelen mensen hebben ontwikkeld om met woede te dealen;
  • op een dieper niveau begrijpen waar de recente groei van woede vandaan komt;
  • afwegen welk soort middelen het best passen bij die recente groei.

Data en kosten

Data woensdag 30 augustus, donderdag 31 augustus, vrijdag 1 september 2017
Tijd    10.00 - 17.30 uur
Kosten

€ 490,- per persoon. Korting 6% bij meerdere deelnemers uit één familie, bedrijf of instelling.
€ 455,- voor leden van de Amsterdamse Universiteits Vereniging, GAN en BPSW.
Er zijn enkele plaatsen voor HBO- en WO-studenten gereserveerd voor een speciaal tarief.
(incl. koffie, thee, lunch, aperitief en documentatie)

Meer informatie

Voor meer informatie, o.a. over betaling, zie het programma in het downloadbare pdf-bestand. Meer vragen? Neem dan contact op via andragologie@uva.nl.