Tegenwicht tegen onmacht en onbehagen in de samenleving

Lustrumsymposium

22nov2017 10.00 - 17.00

Evenement

De Kring Andragologie van de Universiteit van Amsterdam presenteert een symposium over hoe om te gaan met gevoelens van onmacht, hoe inzicht te verkrijgen in oorzaken van die gevoelens en hoe burgerinitiatieven kunnen bijdragen aan een betere samenleving, waarin ieder tot zijn recht komt.

Het symposium verbindt theorie en praktijk door:

• inleidingen over onmacht en onbehagen in de samenleving, wetenschap en waarden, de andragologische aanpak, wetenschap en duurzaamheid, mental images, decentralisatie van het sociale domein, onderzoek van veranderingen, politiek en duurzaamheid;
  • workshops met presentaties over een initiatief van en met vluchtelingen, een lokaal burgerinitiatief, tweedekans-educatie op het gebied van arbeid, coöperatie in watervoorziening.

Het symposium biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten en inspirerende praktijkvoorbeelden. Er zal bovendien voldoende tijd zijn om te netwerken.

Data en kosten

Data woensdag 22 november 2017
Tijd    10.00 - 17.00 uur

inclusief lunch en drankjes

€ 30 leden Kring Andragologie
€ 60 individuele deelnemers
€ 90 deelnemers van bedrijven of instellingen
€ 10 studenten

CREA, op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam

Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV, Amsterdam

Meer informatie

Andragologie, de multidisciplinaire wetenschap van begeleide sociale veranderingsprocessen, was tot 1983 opgenomen in het Academisch Statuut en is sindsdien doorontwikkeld op tal van terreinen: organisatieontwikkeling, HRD, het sociale domein, sociaal werk, (volwassenen)educatie, leven lang leren, cultuur, politiek en het maatschappelijk debat.

Voor meer informatie, o.a. over betaling, zie het programma in het downloadbare pdf-bestand. Meer vragen? Neem dan contact op via andragologie@uva.nl.