Maatschappelijke Complexiteit: politiek beleid voor veranderingsperspectief

Interdisciplinaire Masterclass Methodologie

14sep2017

Evenement

De Kring Andragologie beoogt met deze serie van tien masterclasses handvatten te geven om complexe maatschappelijke problemen efficiënter, transparanter en beter op te lossen. Met Dorien DeTombe en Cor van Dijkum. 14 september tot en met 5 april.

Terrorisme, klimaatverandering en vluchtelingen, u leest hier dagelijks over in de kranten. Deze complexe maatschappelijke problemen gaan ons allen ter harte. Maar hoe maak je politiek beleid over deze grensoverschrijdende problemen? Hoe verander je hier iets aan? Deze problemen kunnen efficiënter, transparanter en beter worden opgelost met behulp van de kennis van het vakgebied Methodologie van Complexe Maatschappelijke Problemen. De masterclass richt zich op zowel uitvoerende professionals als managers en beleidsmakers.

In een viertal theorie bijeenkomsten krijgt u direct de gelegenheid om een eigen complex maatschappelijk probleem in te brengen en te analyseren. In het tweede, praktische, gedeelte van de cursus van zes dagdelen wordt ingegaan op een hedendaags complex maatschappelijk probleem om onder meer met behulp van een simulatiemodel met elkaar tot een dieper inzicht in de problematiek te komen.

Data en kosten

Data donderdagen 14 en 28 september, 12 oktober, 02, 16 en 30 november, 14 december 2017, 04 en 18 januari en 01 februari, 5 april 2018
Kosten  € 1695,- per persoon.
Inclusief:
  • Dorien DeTombe (2015) Handling Societal Complexity. A Study of the Theory and the Methodology Societal Complexity and the COMPRAM Methodology, Berlin/Heidelberg: Springer Verlag. ISBN/EAN  978-3-662-43916-6; winkelwaarde € 137,79.
  • Syllabus samengesteld door Cor van Dijkum.
  • Simulatie software Stella (geschikt voor Windows 7 en hoger).

Meer informatie

Voor meer informatie, o.a. over betaling, zie het programma in het downloadbare pdf-bestand. Meer vragen? Neem dan contact op via andragologie@uva.nl.

Universiteit van Amsterdam