Onzekerheid en onbehagen

Collegereeks

07sep2017 14.00 - 17.00

Evenement

De Kring Andragologie van de Universiteit van Amsterdam organiseert de collegereeks Onzekerheid en onbehagen over mentale beelden als instrument voor culturele diagnose, begrip en inzicht op basis van theorie en methodiek Hofstede en Wursten. 2 maart tot en met 7 december.

• Wat betekenen Brexit, de verkiezing van Trump en de opkomst van Wilders en Le Pen voor onze toekomst;
  • Immigratie en rechtsstaat. De spanning tussen gegroeide symbolen, rituelen en globalisering;
  • Populisme/nationalisme. Polarisatie of tolerantie;
  • Verzet tegen de politieke en journalistieke elite;
  • Wat betekent dit voor onze dagelijkse praktijk

Data

2 maart: Introductie. 'Mentale Beelden'. Een 'cultuur-benadering' voor nieuwe inzichten.
30 maart:  Het gevoel van onbehagen.
20 april: Internationalisering en natiestaat. Ik zal je mores leren! "My way or the highway!”
18 mei: Onbehagen, democratie en de 'elite'.
22 juni: Nederlanders: Waarom zijn we nooit tevreden?
7 september: Toekomst EU? Centralisatie, grenscontroles of juist iets anders?
5 oktober: 'Afrekenen' en 'Meten is Weten' in cultureel perspectief.
9 november: 'Level Playing Field'?: Gelijke kansen in sport en wereld?
23 november: 'Clash of religions' of 'Clash of clans'?
7 december: Boosheid, (verlies van) Empathie en Terrorisme.

Korting

Aanmelding voor hele reeks vóór 17 februari: 10% korting. Lid van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging of NVO2-lid: 10% korting. Ook leden van studieverenigingen komen voor korting in aanmerking (beperkt aantal plaatsen).

Vrijblijvende introductiebijeenkomst: € 45.

De gehele reeks van negen bijeenkomsten: € 880.

Drie bijeenkomsten: € 360. Elke extra bijeenkomst € 120.

Losse bijeenkomst: € 150.

Meer informatie

Voor meer informatie, o.a. over betaling, zie het programma in het downloadbare pdf-bestand. Meer vragen? Neem dan contact op via andragologie@uva.nl.