Alumni Talks: all about Her

18apr2018 18.00 - 21.30

Evenement

De alumnikringen van Mediastudies, Psychobiologie en Brain and Cognitive Sciences hebben een avondvullend programma samengesteld over kunstmatige intelligentie in film.

In deze editie van Alumni Talks is er de Filmvertoning van de film Her, met een inleiding door hoogleraar Filmwetenschap Patricia Pisters over cognities en emoties in film. Na afloop is er een borrel in café Kriterion.

Filmtheater Kriterion - Roetersstraat 170, Amsterdam

18.00 Inloop en registratie

18.30 Aanvang programma, inleiding door Patricia Pisters en filmvertoning Her

21.30 Netwerkborrel

Toegang is gratis voor AUV-leden. Neem je AUV pas mee.
Nog geen lid? Meld je dan nu aan bij de AUV.

Online aanmelden is niet meer mogelijk, maar kan nog wel bij Kriterion.

Her

Regie: Spike Jonze (VS, 2013). Met o.a. Joaquin Phoenix, Amy Adams en de stem van Scarlett Johansson.
Synopsis: Theodore (Joaquin Phoenix) is een eenzame schrijver. Hij schaft zich een nieuw ontwikkeld besturingssysteem aan dat bestemd is om in alle behoeften van diens gebruiker te voorzien. Tot grote verbazing van Theodore ontspint zich een romantische relatie tussen hem en het besturingssysteem. Bekijk de trailer op YouTube.

Patricia Pisters

Patricia Pisters is hoogleraar Filmwetenschap aan de afdeling Mediastudies van de UvA en directeur van onderzoeksschool ASCA (Amsterdam School for Cultural Analysis). Ze doceert film-filosofie en schrijft over film en media in relatie tot het (collectief) bewustzijn. Hierover publiceerde ze o.a. het boek The Neuro-Image (2012). Haar recente boek Filming for the Future, over het werk van Louis van Gasteren, won in 2016 de Louis Hartlooper Prijs voor beste filmpublicatie. Momenteel werkt Pisters aan een boekproject over cinema, waanzin en mediacultuur, en aan een multimedia-project over filmmakers als hedendaagse metallurgisten en alchemisten. Lees meer over Patricia Pisters