Foam (20% korting op de reguliere toegangsprijs)

Foam is in Amsterdam de plaats bij uitstek voor fotografie in al haar gedaanten: van documentaire tot modefotografie en van eigentijdse tot historische fotografie.

Naast grote tentoonstellingen met het werk van (wereld)beroemde fotografen, krijgt ook jong talent de kans in kleinere, snel wisselende exposities. Foam brengt ieder kwartaal het internationale Foam Magazine uit, en organiseert regelmatig exposities op alternatieve locaties en in het buitenland.

Selectie van de tentoonstellingen

Magnum Contact Sheets 

Ernesto Che Guevara

Ernesto ‘Che’ Guevara. Havana, Cuba, 1963 © Rene Burri / Magnum Photos

Deze tentoonstelling toont de magie rond het allesomvattende ‘beslissende moment’ en het ontstaan van iconische beelden. Aan de hand van originele contactvellen krijgt de bezoeker inzicht in het werkproces van ’s werelds beroemdste journalistieke fotografen. De tentoonstelling bevat zestig contactvellen met bijbehorende single images en biedt een chronologisch overzicht van markante historische momenten vanaf de jaren dertig tot 2010. Tot en met 9 december

Anne de Vries

Daarnaast presenteert Foam tot en met 1 november de eerste grote museale solotentoonstelling van de beeldend kunstenaar Anne de Vries, waarin bestaand werk met nieuw werk wordt gecombineerd. Het uitgangspunt voor het werk van De Vries is een abstract, technisch idee dat hij visueel vertaalt door alledaagse, banale objecten te combineren met nieuwe materialen, technologie en printtechnieken.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

25 juli 2017