Kring Wijsbegeerte

De alumnikring Wijsbegeerte is er voor alumni die de opleiding Wijsbegeerte of Filosofie hebben gevolgd.

Op deze pagina:

Activiteiten

Alumnikring Wijsbegeerte wil de contacten tussen de leden onderling en tussen de leden en de opleidingen bevorderen en onderhouden. De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en biedt diverse activiteiten aan waaronder lezingen, debatten, workshops, etc. Filosofen zijn werkzaam in allerlei verschillende beroepen, van leraar, journalist en onderzoeker tot ondernemer en ambtenaar. Een belangrijke doelstelling van de kring is dan ook het slaan van een brug tussen theorie en praktijk.

Verslag lezing Tinneke Beeckman 4 okt 2016

Video wordt geladen..

Bestuur

Wijsbegeerte bestuur

Gijs Reudink, Marlou van Paridon en Casper Vuurmans (vlnr)

Voorzitter

Gijs Reudink MA MSc
Afstudeerjaar 2012
Huidige bezigheden: Zelfstandig organisatieadviseur in Amsterdam. Gijs begeleidt marketing- en strategieprojecten binnen bedrijven en bij non-profit organisaties. Daarnaast ontwikkelt hij (denk)trainingen voor managers en is hij actief als socratisch gespreksleider.

Secretaris

Marlou van Paridon, MA
Afstudeerjaar 2009
Huidig: Trainer en gespreksleider denk- en gespreksvormen bij Het Socratisch Gesprek, Amsterdam. Docent zinvol werken en socratisch gesprek op Landgoed ISVW, Internationale School voor Wijsbegeerte.

Penningmeester 

Casper Vuurmans, MA
Afstudeerjaar: 2015 
Huidig: Freelance organisator van filosofische diners bij Vuurwerk in Amsterdam. Tevens restaurantmedewerker en wijnverkoper.

Voor suggesties voor onze bijeenkomsten, voor opmerkingen over onze bijeenkomsten en voor allerlei andere zaken, kun je  contact opnemen met het bestuur. 

Volg de actualiteit in ons boeiende vakgebied met onderstaande links.

  • AmFiBi Amsterdamse Filosofen Binding, is de studievereniging voor studenten wijsbegeerte.
  • Krisis is een open-access en peer-reviewed online tijdschrift voor sociale, culturele en politieke filosofie. Het is een platform voor in Nederland werkzame filosofen en theoretici en een forum voor een hedendaags, kritisch geluid in publieke kwesties.
  • Stanford Encyclopedia of Philosophy is een goed onderhouden online naslagwerk op het gebied van wijsbegeerte. 

Mis je nog iets? Laat het  ons weten.

Agenda

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

25 juli 2017