Drie nieuwe kringen opgericht op alumnidag

Lezingen, workshops en uitreiking AUV-alumnusprijs

De AUV-dag op zaterdag 7 november stond in het teken van Vrijheid. Gerdi Verbeet gaf een lezing over de vrijheid van meningsuiting en Maartje Piersma won de eerste prijs van de AUV-alumnusprijs, 3.000 euro, met het project Solar Cinema Saharaui. Bovendien zijn deze dag drie nieuwe alumnikringen opgericht.

Ballon AUV-dag

In het kader van de 70-jarige herdenking van de bevrijding van Nederland is als thema van deze verenigingsdag gekozen voor ‘Vrijheid’. Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, gaf een lezing over vrijheid. Zij benadrukte dat vrijheid van meningsuiting ook betekent dat je luistert naar de mening van anderen en riep op tot een breed gevoerd gesprek.

Maartje Piersma won de eerste prijs van de AUV-alumnusprijs, 3.000 euro, met het project Solar Cinema Saharaui. De tweede prijs, 2.000 euro, ging naar Chantal Deken en de derde prijs, 1.000 euro, naar Joost de Kluijver. Jonge UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage leveren aan de maatschappij maken kans op de prijs. 

Het kringprogramma bestond uit twee rondes met lezingen, debatten en rondleidingen. In dit programma werkten kringen samen om een onderwerp vanuit diverse disciplines te belichten. Onder anderen Spinozapremie winnaars Annemarie Mol en Erik Verlinde gaven een lezing. De AUV-dag sloot af met een borrel in het Atrium.

Tijdens de dag zijn drie nieuwe kringen opgericht. De nieuwe kringen zijn het Engelstalige Alumni Network Brain and Cognitive Science, Natuurkunde en IANA, de alumnikring voor Bèta-gamma en Future Planet Studies. Het aantal alumnikringen binnen de Amsterdamse Universiteits-Vereniging komt hiermee op 33.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

24 juli 2017