AUV-alumnusprijs

Beloning voor talent

Veel UvA-alumni zijn maatschappelijk betrokken en werken aan inspirerende projecten. Om hun bijzondere prestaties breed onder de aandacht te brengen, reikt de Amsterdamse Universiteits-Vereniging jaarlijks de AUV-alumnusprijs uit. De prijs wordt uitgereikt tijdens de AUV-dag, dit jaar op zaterdag 4 november.

AUV-alumnusprijs

De AUV-alumnusprijs is een aanmoedigingsprijs voor UvA-alumni tot 40 jaar die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. De winnaar is een inspiratiebron voor anderen en geldt als een belofte voor de toekomst. Aan de AUV-alumnusprijs is een geldbedrag verbonden, dat de winnaar in zijn project dient te investeren. De eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro en de derde prijs 1.000 euro.  

Eerdere winnaars

De afgelopen jaren heeft de AUV-alumnusprijs bijgedragen aan een keur van projecten zoals een online helpdesk voor statushouders (OpenEmbassy), een mobiele bioscoop op zonne-energie in de Sahara (Solar Cinema Saharaui), een voedselbank in Amsterdam (Taste before you waste), een sportprogramma voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon (Boxing: A game of life) en het bijbrengen van discussietechnieken aan kinderen en jongeren (Discussiƫren kun je leren).

Voordragen

Kandidaten kunnen zichzelf voordragen of door iemand worden voorgedragen. De termijn sluit op maandag 25 september 17.00 uur.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

25 juli 2017