AUV-alumnusprijs 2015 voor Solar Cinea Saharaui

Beloning voor jong talent

Maartje Piersma heeft op de AUV-dag op zaterdag 7 november de eerste prijs van de AUV-alumnusprijs, groot 3.000 euro, gewonnen met het project Solar Cinema Saharaui.

Winnaars AUV-alumnusprijs 2015

De winnaars van de AUV-alumnusprijs 2015 (Chantal Deken (2e), Maartje Piersma (1e) en Joost de Kluijver (3e)) (Foto: Monique Kooijmans)

Maartje Piersma heeft op de AUV-dag op zaterdag 7 november de eerste prijs van de AUV-alumnusprijs, groot 3.000 euro, gewonnen met het project Solar Cinema Saharaui. De tweede prijs, groot 2.000 euro, gaat naar Stichting Discussiëren kun je leren van Chantal Deken. Joost de Kluijver levert met Closing the loop een duurzame bijdrage aan het voorkomen van vervuiling.

Solar Cinema Saharaui, een project van Solar World Cinema, is een mobiele openluchtbioscoop op zonne-energie waarnee mensen in afgelegen gebieden toegang tot films krijgen. Het project van Piersma is gericht op de Saharaui die in 1975 vanuit hun oorspronkelijke leefgebied in Marokko en Mauritanië naar Algerije zijn gevlucht, uit angst voor onderdrukking. Het draagt bij aan zowel het cultureel verzet van filmmakers in de westelijke regio van de Sahara en het op de agenda zetten van de mensenrechten aldaar als het amusement voor de mensen in de vluchtelingenkampen in de regio. Het prijzengeld van drieduizend euro heeft al een bestemming: het wordt geïnvesteerd in de aanschaf van een professionele beamer.

AUV-alumnusprijs

De AUV-alumnusprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge UvA-alumni (tot 40 jaar) die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. De winnaar is een inspiratiebron voor anderen en geldt als een belofte voor de toekomst. Aan de AUV-alumnusprijs is een geldbedrag verbonden, dat de winnaar in zijn project dient te investeren. De eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro en de derde prijs 1.000 euro.  

 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

24 juli 2017