Blijf verbonden via de AUV

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen je vakgebied en je alma mater? Regelmatig in academisch gezelschap interessante en leuke bijeenkomsten bijwonen? Je netwerk uitbreiden? Sluit je dan aan bij de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Het kost je slechts 35 euro per jaar.

Vereniging

De Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) is de algemene alumnivereniging van de Universiteit van Amsterdam. De AUV heeft als doel de band te versterken tussen alumni en de wetenschapsbeoefening aan de UvA en tussen alumni onderling.

De vereniging telt ruim negenduizend leden en 35 alumnikringen voor alumni van faculteiten en opleidingen. Een kring biedt alumni de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied. Ook vormt het een netwerk waar alumni elkaar en oud-docenten kunnen ontmoeten. De leden delen een gezamenlijke historie en de liefde voor het vakgebied. De kringen organiseren diverse activiteiten voor hun leden, waaronder lezingen, debatten, netwerkborrels en excursies. 

Elk najaar vindt de AUV-dag plaats, een netwerkdag voor leden vol lezingen, debatten en workshops. De AUV-alumnikringen geven inhoud aan het programma van deze verenigingsdag waarop onder meer de AUV-alumnusprijs wordt uitgereikt. 

auv-dag 2013

Alumni komen samen op de AUV-dag (foto: Monique Kooijmans)

AUV-leden kunnen ook deelnemen aan excursies en evenementen die voor hen worden georganiseerd.

De AUV is onder meer partner van academisch-cultureel centrum SPUI25, waar regelmatig lezingen en debatten plaatsvinden. Leden krijgen vooraf informatie over programma‚Äôs die de AUV daar organiseert. 

AUV-pas

Als lid van de AUV ontvang je de AUV-pas. Daarmee krijg je exclusieve diensten en kortingen bij universitaire voorzieningen als het Universitair Sport Centrum en de Universiteitsbibliotheek en bij culturele partners zoals de Hermitage en fotografiemuseum Foam. 

Beeld: Sylvia van Schie

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

6 september 2017