De rol van wetenschap bij maatschappelijke transities

Alumni Talks

In de serie Alumni Talks, de nieuwe interdisciplinaire programmareeks van de AUV, organiseerden de alumnikringen Andragologie en Economie op dinsdag 6 februari een bijeenkomst over de ‘De rol van wetenschap bij maatschappelijke transities’.

Jan Rotmans

Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit, ging in op de rol van wetenschap bij het begrijpen en begeleiden van maatschappelijke transities.

Wat is een omwenteling en wanneer is er sprake van een transitie? Rotmans heeft deze begrippen toegelicht aan de hand van tal van hedendaagse vraagstukken zoals duurzame energie en het huidige zorgstelsel.

Na een levendig vraaggesprek werd de bijeenkomst afgesloten met een borrel. Ook uitten enkele aanwezigen de wens om in 2019 een vervolgbijeenkomst over dit onderwerp te organiseren.

Jan Rotmans

26 februari 2018