Universiteitsdag

De Universiteitsdag is dé terugkomdag voor UvA-alumni, -medewerkers en -studenten. Het programma zit vol boeiende lezingen, debatten, rondleidingen en netwerkmomenten. De Universiteitsdag vindt plaats op zaterdag 15 juni. Aanmelden kan vanaf 7 mei.

Topwetenschappers presenteren de nieuwste inzichten en baanbrekend onderzoek. In lezingen, debatten en rondleidingen gaan zij in op thema’s die Nederland bezig houden. 

Julia Noordegraaf, hoogleraar Digitaal erfgoed, verzorgt de openingslezing. Zij laat zien hoe het interdisciplinaire project ‘Amsterdam Time Machine’ een schat aan data samenvoegt tot een virtuele tijdmachine om de geschiedenis van de stad te verkennen. Abdelkader Benali, Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, presenteert de uitreiking van de UvA-scriptieprijzen.

In de pauze en tijdens de borrel is er volop gelegenheid je netwerk uit te breiden.

Programma voor kinderen

Omdat wetenschap ook leuk en boeiend is voor kinderen heeft de Universiteitsdag programma waarin kinderen kennismaken met de wetenschap. Op het programma staan uitdagende workshops en doorlopende activiteiten. Er zijn activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar en 12 tot 16.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

7 maart 2019