Universiteitsdag

Duik in de wereld van de Universiteit van Amsterdam en waan je weer even student. De Universiteitsdag is hét jaarlijkse evenement voor alumni en medewerkers. Dit jaar vindt de Universiteitsdag plaats op zaterdag 17 juni.

Lezingen en debat

Het programma bestaat onder meer uit een kennisfestival met lezingen en debatten en borreloptredens.

Patti Valkenburg

(foto Rodney Kersten)

Keynotespreker is Patti Valkenburg, universiteitshoogleraar Media, jeugd en samenleving. Valkenburg spreekt in de Aula over liefde en haat op internet. Met de toename in online liefdesrelaties heeft ook online haat het licht gezien. Kennis over online liefde en haat groeit, ook binnen de UvA.

Verder zijn er voordrachten over wetenschappelijk onderzoek naar biomaterialen, hartfalen en verslaving, en over zeventiende-eeuws textiel en de schoonheid van complexe systemen. De debatten gaan over actuele onderwerpen als het levenseinde, politieke vernieuwing en de universiteit van de toekomst. En er zijn interviews met bekende alumni en medewerkers als Barbara Baarsma, Sacha de Boer en Erik Verlinde, die een nieuwe verklaring heeft voor de zwaartekracht.

Universiteitsdag 2017

Foto Kees Hummel

Kinderprogramma

Nieuwsgierige kinderen (4 tot 12 jaar) maken in uitdagende workshops kennis met wetenschap en de universiteit van hun (groot)ouders. Er zijn diverse uitdagende workshops, van het teddyberenziekenhuis en natuuronderzoek tot een debat-battle en muziekworkshop.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

10 mei 2017