Universiteitsdag

Science in society

Duik in de wereld van de Universiteit van Amsterdam en waan je weer even student. De Universiteitsdag is hét jaarlijkse evenement voor alumni, medewerkers en studenten.


De Universiteitsdag is dé academische terugkomdag en vindt dit jaar plaats op 9 juni. Breid je netwerk uit en luister naar topwetenschappers die baanbrekend onderzoek presenteren en met alumni uit de praktijk spreken over de thema’s die Nederland bezighouden. Ook vindt de uitreiking van de UvA-scriptieprijs plaats. 

Kinderprogramma

Is wetenschap alleen interessant voor volwassenen? Nee, wetenschap is juist ook leuk voor kinderen! Kom met je ouders naar het kinderprogramma van de Universiteitsdag en maak kennis met de wetenschap en de universiteit van je ouders. Samen maken wij er een supergezellige dag van!

Het programma bestaat uit twee rondes van veertien workshops. Op het programma staan een spreekuur voor knuffels, boogschieten, sterrenkijken in het mobiele planetarium, eten bij de Romeinen, papierknipkunst maken, emmer-drummen en nog veel meer. Daarnaast zijn er diverse doorlopende activiteiten.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

24 mei 2018