Kinderprogramma

13.30 uur - 16.30 uur

Het programma bestaat uit twee rondes van veertien workshops. Daarnaast zijn er diverse doorlopende activiteiten. Kom je ook? Samen maken wij er een supergezellige dag van!

Universiteitsdag

Programma

13.00 uur   Inloop en registratie in de hal van gebouw E
13.30 uur   Welkom door rector magnificus Karen Maex
13.35 uur   Opening en show
14.00 uur   Workshops ronde 1
15.00 uur   Pauze
15.30 uur   Workshops ronde 2
16.30 uur   Einde

Workshops

Elke workshop wordt in beide rondes aangeboden. Op het programma staan een spreekuur voor knuffels, sterrenkijken in het mobiele planetarium, eten bij de Romeinen, papierknipkunst maken, emmer-drummen en nog veel meer.

Doorlopende activiteiten

kinderprogramma hal E

Is je workshop klaar, dan kun je allerlei andere activiteiten ondernemen. In de hal van Gebouw E kun je terug in de tijd met de Oudhollandse Spelletjes. Stuiter op het springkussen tot je niet meer kan of laat je mooi maken bij de dames van de Schmink. Vertoon je kunsten bij het Circus of grabbel iets moois bij Trien Grabbel. Voetbal tegen een robot.

De stempeltocht klein Amsterdam is een verrassende ontdekkingstocht voor ouders en kinderen. De stempelkaart haal je in de hal van Gebouw E. Verder is er buiten nog een river-crosspuzzel en kun je er leren boogschieten.

Op De Brug scoor je punten op de Midgetgolfbanen en kun je door een microscoop kennismaken met mijten. Mijten zijn kleine geleedpotigen die overal leven: op planten, in het water, in je bed – en zelfs in je gezicht! Ze houden van planten maar ook van de groenten die jij op je bord hebt liggen! We laten je zien hoe deze mijten onze gewassen eten en vernietigen. Kan jij raden welke mijt welke plant eet? Maak je klaar om ondergedompeld te worden in de reusachtige wereld van de minuscule mijten.

Meer dan genoeg te doen dus!

Maar misschien wil je juist gewoon even chillen of lekker een kleurplaat maken. Dat kan ook. En heb je dorst gekregen, haal dan je limonade bij de Ranja Koe. 

IJsjes zijn er ook. Die maken we zelf. Zonder ijsmachine en zonder vriezer, maar met stikstof van 198 graden Celsius ONDER nul. Echt hééééél koud dus. Kom maken èn proeven.

Toegangsprijs

De toegang voor het Kinderprogramma bedraagt 15 euro. Voor dit bedrag kunnen maximaal drie kinderen, begeleid door maximaal twee volwassenen, deelnemen.

Kinderen volgen het programma onder begeleiding van hun ouders. Per aangemeld gezelschap kan per ronde één workshop worden gekozen.

Let op! Het Kinderprogramma is niet te combineren met andere onderdelen van de Universiteitsdag.

Locatie

Roeterseilandcampus - gebouw E

Roetersstraat 11 | 1018 WB Amsterdam

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

30 april 2018