UvA-scriptieprijs

Ben je na 1 april 2017 afgestudeerd aan de UvA en is je masterscriptie beoordeeld met een 8,5 of hoger? Stuur hem dan in voor de UvA-scriptieprijs 2018!

Universiteitsdag

De uitreiking van de UvA-scriptieprijzen 2017 (foto Marc Kruse)

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs is een extra bekroning op het universitaire diploma. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden: de eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro, en de derde prijs 1.000 euro. De winnaars van de UvA-scriptieprijs worden bekendgemaakt tijdens de Universiteitsdag.

Inzenden is niet meer mogelijk

 

Jury

De jury wordt gevormd door de decanen van de faculteiten of hun vervangers.

De jury wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris: Funda van der Lugt (funda.vanderlugt@uva.nl, telefoon 020-525 7282).

Selectieprocedure

Na de sluiting van de inzendtermijn op dinsdag 3 april worden uit de inzendingen maximaal zeven scripties genomineerd. De juryleden maken hiertoe ieder een voorselectie uit de inzendingen uit hun faculteit. De genomineerden worden hierover ingelicht.

Uit de genomineerden selecteren de juryleden in een gezamenlijke zitting de drie winnaars. Op de Universiteitsdag worden de winnaars bekendgemaakt.

Criteria en reglement

Inzendingen worden beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit. Bekijk het volledige reglement met daarin de voorwaarden voor deelname, eisen waaraan de inzending moet voldoen, beoordelingscriteria en jurering.

Staat je vraag over de UvA-scriptieprijs er niet tussen? Stel hem dan per e-mail aan scriptieprijs-alumni@uva.nl.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

24 mei 2018