UvA-scriptieprijs

Ben je tussen 1 april 2016 en 31 maart 2017 afgestudeerd aan de UvA en is je scriptie beoordeeld met een 8,5 of hoger? Stuur dan je afstudeerscriptie in voor de UvA-scriptieprijs 2017!

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs is een extra bekroning op het universitaire diploma. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden: de eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro, en de derde prijs 1.000 euro. De winnaars van de UvA-scriptieprijs worden bekendgemaakt tijdens de Universiteitsdag op zaterdag 17 juni 2017.

Winnaars UvA-scriptieprijzen

De winnaars van de UvA-scriptieprijzen 2016, Stephan Jagau (derde prijs), Bas Haak (eerste prijs) en Pepijn Lewis (tweede prijs) (vlnr) (foto Marc Kruse)

Nominaties voor de UvA-scriptieprijs bekend

Lucio Di Cicco FdR
Yuval Fertig FEB
Romée Slief ACTA
Silke van Daalen FNWI
Liza Pereverzeva AMC
Nienke Zoetbrood FGw
Sam van Noort FMG

 

Jury

De jury wordt gevormd door de decanen van de faculteiten of hun vervangers.

De jury wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris: Funda van der Lugt (funda.vanderlugt@uva.nl, telefoon 020-525 7282).

Selectieprocedure

Na de sluiting van de inzendtermijn worden uit de inzendingen maximaal zeven scripties genomineerd. De juryleden maken hiertoe ieder een voorselectie uit de inzendingen uit hun faculteit. De genomineerden worden hierover ingelicht.

Uit de genomineerden selecteren de juryleden in een gezamenlijke zitting de drie winnaars. Op de Universiteitsdag, zaterdag 17 juni, worden de winnaars bekendgemaakt.

Criteria en reglement UvA-scriptieprijs 2017

Inzendingen worden beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit. Bekijk het volledige reglement met daarin de voorwaarden voor deelname, eisen waaraan de inzending moet voldoen, beoordelingscriteria en jurering.

Staat je vraag over de UvA-scriptieprijs er niet tussen? Stel hem dan per e-mail aan scriptieprijs-alumni@uva.nl.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

7 juni 2017