Hermitage Amsterdam (10% korting op de toegangsprijs)

Hermitage Amsterdam laat zien wat andere musea niet laten zien: andere tentoonstellingen, met andere onderwerpen en unieke objecten.

Afkomstig uit de rijke collectie van het Staatsmuseum de Hermitage in Sint Petersburg en andere Russische musea. Dit alles in twee grote tentoonstellingsvleugels met zestig zalen en kabinetten verdeeld over twee verdiepingen, op een historische locatie aan de Amstel. 

meer informatie 

Tsaar Nicolaas II en tsarevitsj Aleksej, ca. 1910

Tsaar Nicolaas II en tsarevitsj Aleksej, ca. 1910 © GARF, The State Archive of the Russian Federation, Moscow

1917. Romanovs en de revolutie

Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie opent de Hermitage Amsterdam in februari 2017 de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie. Met meer dan 250 objecten, afkomstig uit de Hermitage St.-Petersburg, het Russisch Staatsarchief in Moskou en het Artillerie Museum in St.-Petersburg, heeft deze tentoonstelling exclusiviteit voor West-Europa. Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van het mondaine St.-Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens hun regering.

4 februari - 17 september 2017

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

16 februari 2017